dansstijlen

Dit zijn de dansstijlen die gegeven worden bij Salsashakers. Bekijk de filmpjes. Welke stijl heeft jouw voorkeur?

 

salsa

Salsa is opzwepend, tropisch, cool en energiek! En iedereen kan het leren, ervaring of niet. Salsa betekent saus in het Spaans en dat is precies wat het is. De basis ontstond op Cuba en is met allerlei westerse  “smaken” zoals jazz, latinjazz en boogaloo, de salsa geworden zoals we dat nu kennen. In (Zuid)Amerika zijn in de jaren 7o verschillende stijlen van salsa ontwikkeld met als meest bekende de LA style en de NY style.

Bij Salsashakers

worden verschillende salsa stijlen gegeven. De meest gedanste is de LA style, ook wel salsa on1 genoemd omdat de uitstap (het accent) op de eerste tel wordt gedanst. Ook geven we bij de hogere niveaus de NY style, ook wel salsa on2 genoemd. De uitstap (het accent) daarbij ligt op de tweede tel en geeft een relaxte “flow”.

 

bachata

 

Bachata is een Dominicaanse populaire dansstijl. Waren het van origine vaak liefdes (verdriet) liedjes waar op gedanst werd,  zo zijn er daarnaast de laatste jaren nieuwe bachata varianten bij gekomen zoals bachata moderna en bachata sensual, waar meer op pop liedjes (met een bachata beat eronder) wordt gedanst. Bachata is een stuk rustiger qua tempo dan salsa en dat maakt het ook een mooie afwisseling om te dansen.

Bij Salsashakers

geven we Bachata moderna. Voor ons betekent dat een mix van alle soorten bachata die er zijn. Deze stijl wordt ook het meest gedanst op latin feesten en dat is waar het ons ook om gaat. Combinaties die uitvoerbaar zijn, ook met bijvoorbeeld dansers van andere dansscholen.