LIFE IS BETTER

WHEN U DANCE

Behalve dat salsa super cool is, heeft het oh zoveel voordelen. Goed voor je brain, lekker voor je lichaam, prettig voor je sociale contacten en handig voor je balans en coördinatie.

eindelijk!...Het is tijd om weer een nieuw dansseizoen te starten. je inschrijven kan vanaf nu.

Vanaf 13 mei 2024 starten de nieuwe groepen. Als je twijfelt over welk niveau het beste bij je past, neem dan contact met ons op. Samen bekijken we welke cursus het beste aansluit bij jou. Heb je geen danspartner? We doen ons best om een vaste partner voor je te regelen. Ook starten er weer beginnerslessen:

Maandag 21.30 uur Salsa beginners
Maandag 20.30 uur Bachata beginners
Zondag 20 uur Salsa beginners

Vol=vol!

KOSTEN
Deze cursus duurt 10 lesweken van 1 uur en de kosten zijn €115,- per persoon.
Advanced cursussen zijn 140,- (les duurt 75 minuten).

Wil je per week meerdere cursussen volgen (bijvoorbeeld bachata), dan krijg je €20,- korting per extra cursus. NB: De korting geldt niet voor ladiesstyling lessen.

Ben je een beginnende danser en kom je naar een proefles, schrijf je je vervolgens daar in voor een cursus beginners en betaal je direct, dan wordt er een fikse korting gegeven van €15,- per persoon (één korting per persoon mogelijk).

Inschrijven cursus

  De niveaus uitgelegd

  beginners

  Het beginnersniveau start letterlijk vanaf stap 1. Je leert de basis stappen en hoe je deze aangeeft als leider en hoe te herkennen als volger. Ook wordt aandacht besteed aan hoe je maat kan houden op de muziek. 

  In het vervolg van je eerste cursus (beginners vervolg) maak je kennis met makkelijke combinaties in de salsa. Ook leer je nieuwe technieken om deze vervolgens samen toe te passen.

  Ervaring beginners: géén
  Ervaring beginners vervolg: 3 maanden
  Stijl: LA style 

  improvers

  Bij het improvers niveau wordt veel aandacht besteed aan het verbeteren van alles wat je tot nu toe hebt geleerd. Dat wordt gedaan aan de hand van nieuwe combinaties die steeds wat pittiger worden. Pittig maar super fun! 

  Het improvers niveau is onderverdeeld in drie cursusblokken, improvers niveau 1 t/m 3. 

  Ervaring improvers: minimaal 6 maanden
  Stijl: LA style 

  intermediate

  Het niveau gaat omhoog, de combinaties en technieken ook. Op dit niveau wordt er intensief gewerkt aan spin techniek, ofwel turns, turns, turns. Hoe je dat als leider begrijpelijk maakt en hoe je als volger dat voorbereidt. En uiteraard komen deze turns ook terug in de coole combinaties.

  Het intermediate niveau is onderverdeeld in drie cursusblokken, intermediate niveau 1 t/m 3. 

  Ervaring intermediate: minimaal 1-2 jaar
  Stijl: LA style 

  advanced

  Op het hoogste niveau van onze dansschool ga je iets nieuws erbij leren. Je gaat vanaf dit niveau kennis maken met salsa on2, ofwel NY style. Waarom? In onze optiek kan je met de breakstep (de stap waarbij je iedere keer uitstapt) op de tweede tel, meer op het ritme van de muziek dansen in plaats van op de melodie met de breakstep op de eerste tel. En aangezien in salsamuziek een imposant scala aan percussie gebruikt wordt is dat eigenlijk ook wel logisch. Be amazed!

  Ervaring advanced: minimaal 3 jaar in LA style. Stijl: LA style en NY style 

  Zijn er lessen in de schoolvakanties?

  We houden altijd de schoolvakanties aan van regio midden. Indien dat anders is, dan houden we je daarvan op de hoogte via onze nieuwsbrief.

  Kan ik me zonder danspartner opgeven?
  Wordt er tijdens de les gerouleerd met partners?