WE CAN'T WAIT

TO SEE YOU

Het nieuwe seizoen staat op het punt te beginnen. En hopelijk dans je met ons mee. We geven super leuke lessen voor beginnende en voor gevorderde dansers. Vamos a bailar!

lesrooster februari 2023

Dit is het lesrooster voor het cursusblok feb 2023 - apr 2023. De eerste lessen starten vanaf woensdag 1 februari. Heb je vragen over een les of over het niveau? Neem dan contact met ons op.

Lesrooster per niveau

WP DataTables

Lesrooster per dag

WP DataTables

vrije dagen en vakanties

  • 25 februari tot 5 maart (voorjaarsvakantie). Vervolg lessen, zondag 5 maart 2023.
  • 23 april tot 7 mei 2023 (Meivakantie). Vervolg lessen 7 mei 2023.

De niveaus uitgelegd

beginners

Het beginnersniveau start letterlijk vanaf stap 1. Je leert de basis stappen en hoe je deze aangeeft als leider en hoe te herkennen als volger. Ook wordt aandacht besteed aan hoe je maat kan houden op de muziek. 

In het vervolg van je eerste cursus (beginners vervolg) maak je kennis met makkelijke combinaties in de salsa. Ook leer je nieuwe technieken om deze vervolgens samen toe te passen.

Ervaring beginners: géén
Ervaring beginners vervolg: 3 maanden

improvers

Bij het improvers niveau wordt veel aandacht besteed aan het verbeteren van alles wat je tot nu toe hebt geleerd. Dat wordt gedaan aan de hand van nieuwe combinaties die steeds wat pittiger worden. Pittig maar super fun! 

Het improvers niveau is onderverdeeld in drie cursusblokken, improvers niveau 1 t/m 3. 

Ervaring improvers: minimaal 6 maanden

intermediate

Het niveau gaat omhoog, de combinaties en technieken ook. Op dit niveau wordt er intensief gewerkt aan spin techniek, ofwel turns, turns, turns. Hoe je dat als leider begrijpelijk maakt en hoe je als volger dat voorbereidt. En uiteraard komen deze turns ook terug in de coole combinaties.

Het intermediate niveau is onderverdeeld in drie cursusblokken, intermediate niveau 1 t/m 3. 

Ervaring intermediate: minimaal 1-2 jaar

advanced

Op het hoogste niveau van onze dansschool ga je iets nieuws doen. Je gaat vanaf dit niveau standaard switchen van on1 naar on2, ofwel van LA style naar NY style. Waarom? In onze optiek kan je met het accent op de tweede tel, meer op het ritme van de muziek dansen in plaats van op de melodie met het accent op de eerste tel. En aangezien in salsamuziek een imposant scala aan percussie gebruikt wordt is dat eigenlijk ook wel logisch. Be amazed!

Ervaring advanced: minimaal 3 jaar en basis van salsa on2 (NY style)