uitleg niveaus

3 keer per jaar, september, december, april, starten we met een nieuw cursusblok van 12 wekelijkse lessen (en een verkort zomerblok). We bieden in die cursusblokken verschillende niveaus aan. Hieronder de uitleg per niveau.

beginners

Het eerste niveau wat gegeven wordt. Hiervoor heb je geen danservaring nodig, ook niet binnen andere stijlen. We starten letterlijk bij stap 1. Dit niveau is voor iedereen; ook voor diegene die zeggen dat ze geen ritmegevoel hebben, 2 linkervoeten of geen aanleg hebben. Bewezen is namelijk dat als je kunt lopen, je kan leren dansen!

Duur: 12 lesweken (van 1 uur)
Stijl(en): Salsa en Bachata

improvers

Voor het verbeteren van je basics. Op dit niveau leer je zelf combinaties maken met de eerder geleerde basics. Daarnaast krijg je te maken met nieuwe technieken waardoor het dansen nog leuker wordt. Ook leren we je je eerste shines (footwork). Er zijn drie niveaus om je te verbeteren, te weten improvers 1, 2 en 3.

Duur: 12 lesweken (van 1 uur)
Stijl(en): Salsa en Bachata

intermediate

Op intermediate niveau leer je complexere combinaties en shines. Ook wordt er veel aandacht besteedt aan techniektraining op een leuke manier. Styling van armen en body ontbreekt hierbij niet. Er zijn drie niveaus binnen intermediate, te weten intermediate 1, 2 en 3.

Duur: 12 lesweken (van 1 uur)
Stijl(en): Salsa en Bachata

Advanced

Op advanced niveau wordt er een serieus beroep gedaan op je musiality, leer je nieuwe complexe combinaties en shines waarbij de turns centraal staan. Spinning, double inside/outside turn en meer. Styling van armen en body ontbreekt hierbij niet. Er zijn drie niveaus binnen advanced, te weten advanced 1, 2 en 3.

Duur: 12 lesweken (van 1 uur, mambo on2 1,5 uur)
Stijl(en): Salsa en Mambo on2